Co je lanyard?

Lanyard je tenká šňůrka či provázek, který se nosí kolem krku a slouží pro přichycení a nošení nejrůznějších malých předmětů.

lanyard s identifikační kartou

Historie lanyardu

Původ lanyardu sahá hluboko do minulosti. Již ve 15. století jej běžně používali námořníci a vojáci k zavěšení nástrojů, píšťalek či zbraní. Samotné slovo má kořeny ve francouzštině, kde "lanière" označovalo kožený pásek či popruh. V 18. století se lanyardy staly součástí vojenských uniforem pro přichycení dýmek či píšťalek. Dodnes jsou lanyardy tradiční součástí slavnostních uniforem například u policie. Moderní podoba lanyardu se zrodila v 50. letech 20. století. Od té doby byl zásadně inovován, a to jak v designu, tak i v použitých materiálech.

Lanyard na identifikační karty

Slouží k nošení identifikační karty, jmenovky či visačky. Najdete je na konferencích, ve firmách, školách, nemocnicích či dalších institucích. Často je na nich natištěno logo organizace.

Lanyard na klíče

Má na konci kroužek či karabinu, na kterou se dají přichytit klíče. Drží svazek klíčů pohromadě a zabraňuje jejich ztrátě. Asi tušíte, že tento typ je náš nejoblíbenější.

Lanyard na vstupenky

Slouží k nošení a rychlému přístupu ke vstupence na koncerty, sportovní události, veletrhy apod. Usnadňuje ukázání vstupenky při vstupu.

Ozdobný lanyard

Módní lanyardy s originálními motivy, vzory či designem. Slouží jako doplněk k oblečení pro vyjádření postoje či nálady. Oblíbený mezi teenagery a ideální jako klíčenka pro děti.

Výhody lanyardu

Mezi hlavní výhody patří pohodlí a praktičnost. Lanyard je lehký, nijak vás neomezuje v pohybu a důležité věci máte neustále u sebe a na očích. Lanyard jen přehodíte přes hlavu a můžete a jakoukoliv aktivitu hravě zvládnete s volnýma rukama.

V případě potřeby se snadno sbalí do kapsy či kabelky. Díky široké škále barev a vzorů, kterými disponují lanyardy v naší nabídce si vybere opravdu každý. Ať už potřebujete něco praktického do práce, originálního na festival či jen módní doplněk, lanyard je vždy skvělou volbou.