Co napsat na visačku na kufr + PDF šablona zdarma

Nevíte si rady s tím, co napsat na visačku na kufr, na co si dát pozor a jak ji správně umístit? Nezoufejte, připravili jsme pro vás podrobný článek včetně šablony visačky na kufr v PDF zdarma.

Co napsat na visačku na kufr?

Při cestování letecky, i když pouze s příručním zavazadlem, je důležité mít na zavazadle jmenovku na kufr s kontaktními údaji. Co všechno by na takové visačce mělo být napsáno a proč?

Základní informace na štítku u zavazadla by měly být:
1.     Jméno a příjmení
2.     E-mailová adresa
3.     Telefonní číslo včetně mezinárodní předvolby (pro ČR +420, pro SK +421)

Pokud je visačka na kufr dost velká, můžete přidat jméno hotelu s adresou a číslem letu.

Důvodem označení i příručních zavazadel je fakt, že levné letecké společnosti často přeplňují lety a následně mohou cestující být nuceni odevzdat příruční zavazadla jako odbavená. Označení zavazadla tak výrazně snižuje riziko ztráty.

Uvnitř zavazadla můžete mít ještě jeden lístek s kontaktními informacemi, který poslouží jako rezerva, pokud by se značka na zavazadle náhodou utrhla. Na tento lístek můžete navíc přidat údaje o letu a ubytování.

Pro dětská zavazadla doporučujeme, z bezpečnostních důvodů, použít jméno a kontaktní údaje rodiče, nikoliv dítěte. Je také vhodné mít více visaček na různých místech zavazadla i kapse dítěte.

Na co si dát pozor při umístění jmenovky na kufr?

Na adresní štítky na kufr nikdy nepište adresu vašeho domu. Snadno se můžete totiž stát obětí zlodějů – potencionálně mohou ukrást vaše osobní údaje a v nepřítomnosti se pokusit vloupat do domu či bytu. Místo toho raději použijte pouze e-mail a telefon.

Před každou cestou je vhodné odstranit staré nálepky a letištní štítky, aby nedošlo k záměně zavazadel. Stejně tak se raději vyvarujte uvádění národnosti, pokud cestujete do rizikových oblastí.

Značku na zavazadle připevněte na viditelné místo, ideálně kolem horní nebo boční rukojeti. Některé kufry mají dokonce speciální držáky na štítky, které zaručují pevné uchycení.

Kde koupit visačku na kufr?

V našem e-shopu nabízíme celou řadu visaček na kufr z kvalitních materiálů. Díky designově atraktivním potiskům vašemu kufru navíc neudělají žádnou ostudu! Visačky je samozřejmě možné koupit i na řadě dalších míst – například přímo na letišti. Počítat však musíte s tučnou letištní přirážkou.

Šablona visačky na kufr v PDF

Visačky na kufr v naší nabídce obsahují již předvyplněnou šablonu. Pokud byste si však chtěli vytisknout vlastní, připravili jsme pro vás šablonu visačky na kufr v pdf zdarma ke stažení.